Ahol a vas úszik, Élmény Stand-up Május 14, 19 óra

2 500 Ft

Ahol a vas úszik

Az https://www.antinetpresszans.hu/ az Igényes humorlap szervezésében:

Élmény Stand-up

Világjáró Show és Vizuális Mém-Stage valamint Karikatúra kiállítás

Meghívjuk egy világ körüli utazásra, amely során a klasszikus Stand Up mellett, Világjáró Stand up-on, Vizuális Mém-Stagen és Karikatúra kiállításon vehet részt.

Fellépők: 

Szegő Andor (Világjáró Standup az összesen 61 országot megjárt előadó tolmácsolásában)

Urszinyi Fehér Csaba (A 91 országba elhajózó, antinetpresszans.hu főszerkesztője Világjáró Stand-up utazása)

Trencsényi Zoltán (ujságíró, klasszikus Stand-up)

Kemény János (fotós- és előadóművész különleges megelevenedő fotói Vizuális Mém-Stage-el színesítik az estét)

Karóczi Gábor (Stand-up)

Ligeti Dániel (Stand-up)

Török Ádám (Stand-up)

Feiszt Viktor (Stand-up)

Becsei Attila (Stand-up)

Dluhopolszky László (a hajdani Ludas Matyi főszerkesztője, díjnyertes Karikaturista kiállítása, aki ötven éve pályafutását ünnepli majd velünk.)

A kellő hangulatról pedig a Black Cat band gondoskodik majd.

Magnet Ház (Budapest, Andrássy út 98, 1062) , Juhar terem

Május 14, 19 órakor

Élmény Stand up

 

Elfogyott

Kategória: Címke:

Leírás

Fellépők

 

Kemény János (Janesz)

 

Neonromantikus szolidan renitens fotós előadóművészt tisztelek magamban.

(Kijárási tilalom alatt jöttem ki… abban a bizonyos esztendőben, ezt a szolid renitensségemet nem értékeli rajtam kívül senki. Érdemeim elismertetése még várat magára. Vagy rám.)

Dolgoztam a kereskedelemben, nyomdában, a Díjbeszedőnél.

30 éves múltam

fele ennyi idős koromban.

Mögöttem hosszú korszak áll,

Jelzi a fehér körszakáll.

Jelenleg a Tarka Színpad nem túl szürke egyéniségeként is fel-felbukkanok az ismertség homályába, mert egyébként aktuális NETES címem az, hogy: NE TESsék ott keresni.

Agyreszelékeiről elhíresült néhai kollégám Garai Péter a következőképpen vélekedett:

„A világ nem fog emlékezni rám.

De én sem a világra!”

Talán én sem fertőzöm meg a világot vírusokkal. Remélem a világ sem engem,

A világvégével és az utána születő új világgal kapcsolatban persze optimizmust sugall az erről szóló versem záró gondolata:

Szebb és jobb lesz biztos ott.

Nyúljuk le hát, cinkosok!

Pillanatnyilag nem igen tudom, mivel egészíthetném ki önismertetésemet, ám kérdések kereszttüze elől nem vonulok fedezékbe, mivel mottóm a következő:

Csak is az kezd rögtön öz-ni,

Aki nem tud rögtönözni.

 

Írásnak ennyi most elég, s ha túl szerény, – remélem, hamar eljön az alkalom, hogy vérbeli képmutatóként rukkolhassak ki újra.

 

Kép hátán kép,

Nézd meg mindenképp,

Jöjj, haver, itt

A gallery-d

Vár.

Kemény János
Kemény János

 

Urszinyi Fehér Csaba

Író, főszerkesztő, Stand up előadó

Az antinetpresszans.hu internetes média valamint a Humorcsempész színpad alapítója. Korábban a messzi tengereken úszó hajókon adott elő nemzetközi közönség számára. Négy éve kikötött, azóta pedig itthon szórakoztatja a hazai közönséget.

Az óceánjárókon az egyik legfurább élménye az volt, amikor Elvissel futott össze , aki vécét pucolt. Egy nap beszállva a liftbe szembetalálkozott egy nyurga, magas fiatalemberrel. Mosolyogva köszönt neki, és lepillantva a nevével ellátott kitűzőjére megdöbbenve vette észre, hogy az állt rajta: Stalin.

Maga a szó nem lett volna a gond, hisz ki ne hallott volna már a véreskezű orosz diktátorról. Viszont távol a szovjetektől, a Csendes Óceán közepén, egy felvonóban ácsorgó férfi neveként megdöbbentően hatott rá.

Kiderült, hogy a szülei hallották valahol, és úgy megtetszett nekik. Gondolták, ha ez a szó eljutott olyan messzire, a kis indiai eldugott faluba is, akkor biztosan híres ember lehet. És ha valaki ismert, akkor biztosan jó is, így lett belőle Stalin. Nem akart az lenni, aki huszonöt év után felvilágosítja a fiatalembert, hogy egy tömeggyilkos névrokona, ezért mosolyogva elbúcsúzott tőle.

Onnantól kezdve már semmin nem csodálkozott, pedig később az évek során összefutott még Adolf Lobo Leninnel, aki mosogató volt, valamint Elvis Mengelével, a vécék gondos takarítójával.

Ő egyébként még hetekig arról győzködte, hogy Indiában tizenkét milliárd ember lakik. Mondjuk az is lehet, hogy nem is annyira pontosak a népszámlálók, és a végén még kiderül majd, hogy tizennyolc milliárd ember van a Földön, Hitler pedig még mindig él…Punjabi térségben, és hetven is van belőle.

Urszinyi Fehér Csaba a Humorcsempész alapítója
Urszinyi Fehér Csaba a Humorcsempész alapítója

 

Black Cat Band

Jazz

Bokor Zsuzsa (ének)
Varga Zoltán (zongora)

A Black Cat Band 2017-ben alakult formáció. A 20-as, 30-as 40-es évek korai amerikai jazz kultúráját idézzük fel klasszikus formában, de repertoárunkon megtalálható ugyanebből az időszakból származó népszerű magyar kuplék is, amik a boldog békeidőket idézik. Elsősorban éttermekben, hotelekben és különböző rendezvényeken szolgáltatunk háttérzenét, mely kellemes atmoszférát teremt a vendégek számára, de a koncertjeinken is könnyed időutazásra invitáljuk nézőinket.

Black Cat Band
Black Cat Band

 

Dluhopolszky László

Díjnyertes karikatúrista, a volt Ludas Matyi főszerkesztője

19691972 között grafikai önképzőkörökben tanult (Varga Hajdú István és Horvai István tanítványaként), a Ferenczy rajzkörben Luzsicza Lajos irányításával foglalkozott rajzzal, grafikával. 1971-ben cinkográfusként végzett.

1969-től 1971-ig a Kossuth Nyomdában nyomdász, 1976-ig a Magyar Gördülőcsapágy Művek műszaki ügyintézője, 1976-1980 között a Pénzügyi és Számviteli Főiskolalaborvezetője. 1970-ben a Fiatal Karikaturisták Klubjának egyik alapítója majd titkára (1971-73), később a Magyar Karikaturista Szövetség elnökhelyettese.

Első rajzai 1970-ben a Magyar Ifjúság-ban és a Füles-ben jelentek meg. Rajzolt megyei lapok részére is: Vas Népe, Kisalföld, A Hírlap, Új Néplap, Zalai Hírlap, Petőfi Népe, Kanizsa, Napló, Hódmezővásárhely. 1973-tól 1981-ig, a Ludas Matyi külsősként foglalkoztatott karikaturistája volt. Külföldön először az NSZK-beli Pardon című magazin közölte karikatúráit. 1976-1980 a Rakéta Regényújság (mozi-, film- és könyvparódiák), 1980-1990 a Népszava külpolitikai rovatának munkatársa, de készít belpolitikai és gazdasági karikatúrákat is. 19781983 között a Képes Sportnak rajzolt sportkarikatúrákat, A hét sportolója című rovatban. 1972-től vesz részt nemzetközi karikatúra fesztiválokon.

1987-ben a tokiói Yumiuri Shimboon karikatúraversenyén 11 000 induló közül a 10. helyen végzett, és Excellence-díjat kapott. 1987-ben az amerikai C and W szindikátus közvetítésével az International Herald Tribune is közölte rajzát. A Witty World című amerikai karikatúra szaklap tudósítója (1987) volt. 19891990 között az Új Szabad Száj képszerkesztőjeként dolgozott. 1990-1992 között a Ludas Matyi című hetilapnak a főszerkesztője, 1992-1993 főszerkesztő helyettese, és 1993-1994-ben művészeti szerkesztője volt. 1992-ben részt vett a párizsi Szt. Just de Martelli-fesztiválon. 1994-ben a Darázs című vicclap főszerkesztője és rajzolója.

1996-1997-ben az Esti Hírlap 1998-1999-ben a Napi Magyarország külső munkatársa Dinka álnéven. 1999-ben a MÚOSZ karikatúra szakosztályában elnök helyettesévé választották. Külsősként több lap is foglalkoztatta: Új Borsszem Jankó, Jászkun Kakas, No Komplett, Móricka, Dilibogyó, Kutyahús, Magyar Nemzet. 2004-től rendezvényeken készített portrékarikatúrákat, árnyék portrékat (sziluett vágás). Ismert arcképrajzolóként több televízió is foglalkoztatta.

2002-2004 között a MTV1 (Évszakok) és a Duna Televízió (Miénk a tér) műsoraiban a fellépő személyekről rögtönzött karikatúrákat. 2003-tól a Magyar Képzőművészeti Szövetség Karikatúra Szakosztályának vezetője. 2004-2006 között a Reggel című napilap munkatársaként napi aktuális bel- és külpolitikai karikatúrákat rajzolt.A Rébusz Egyesület alapító tagja, valamint a Csízió karikatúra rovatának vezetője. Grafikusként több könyvet illusztrált. A jó szervező és agilis karikaturista, sokat tett a magyar karikatúra elismertetéséért itthon és külföldön egyaránt.

Dluhopolszky László
Dluhopolszky László

 

Trencsényi Zoltán

Újságíró, cápakereskedő. A Hattyúszervíz zenekar egykori zenésze. A vécépapírra nyomtatott Nagy Dolgok című környezetbarát szaglap főszerkesztője. A Rudolph Valentino Korcsolya Klub elnöke, aki szerint a legfontosabb életvezetési tanács, hogy „Okos pilóta alagútban nem katapultál!” Tavaly elindult egy Elvis Presley hasonmás versenyen, és bár egyáltalán nem hasonlít Elvisre, arra gondolt: egyszer mindenkinek lehet szerencséje. Értik? Nem értik? Akkor az előadáson nagyon figyeljenek!

Trencsényi Zoltán
Trencsényi Zoltán

 

Szegő Andor

 

Egy órára hagyja maga mögött a várost és irány velem a Nagyvilágba! Meghívom egy utazásra a Stand up eszközével.

Jártam az utcaköveken, melyet Freddie Mercury koptatott.  Láttam Gellért-hegyi Szabadság-szobor mini mását Addisz Abebában. Tudom, hogy lehet gyomorral bírni a tevegyomrot.

Megleltem Rejtő Jenőt egy marokkói zegzugban, a Kis Herceg lábnyomát pedig a Szaharában.  Gambiában vendégszerető és marasztaló krokodilok vártak rám, Sierra Leone gyémántbányáiban pedig drágakövekre leltem.
Szegő Andor vagyok és 61 országot barangoltam be, és meghívom önt is egy kis utazásra.

Szegő Andor
Szegő Andor

 

MagNet  Közösségi Ház

Úgy gondoljuk, hogy kell egy tér, amely egyszerre ad otthont a társadalom jobbítására szolgáló,  fenntarthatóság alternatíváit hirdető kezdeményezéseknek, kulturális és önismereti programoknak, éppúgy, mint céges rendezvényeknek és konferenciáknak. Ezért 2009-ben létrehoztunk egy olyan nyitott, befogadó közösségi házat, ahol értékteremtő programoknak adunk teret a MagNet Közösségi Bank támogatásával.

Szeretettel várunk akár résztvevőként, akár programszervezőként, akár jóganadrágban, akár öltönyben, akár gyermekkel, akár a kutyáddal, akár egy előadásra, akár csak egy teára érkezel, akármikor. : )

1062 Budapest, Andrássy út 98.

 

 

https://magnethaz.hu/hu/

Magnetház Juhar Terem
Magnetház Juhar Terem

 

 

 

 

 

 

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Ahol a vas úszik, Élmény Stand-up Május 14, 19 óra” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük